Funderingsonderzoek

Funderings
onderzoek

In Rotterdam zijn veel woningen op houten palen gebouwd. Dat was toen heel gebruikelijk omdat hout werd gezien als een van de sterkste materialen. Maar houten palen kunnen door de jaren heen worden aangetast, wat tot funderingsproblemen kan leiden. Mogelijke oorzaken van funderingsproblematiek zijn: aantasting door bacteriën of schimmels, verzakking van de grond (negatieve kleef), te weinig houten palen in de constructie. De fundering bevindt zich onder de grond en is nooit te zien. Alleen door funderingsonderzoek is te achterhalen wat de staat van de fundering is. Een onderzoeksrapport stelt eigenaren in staat om op tijd maatregelen te nemen: als een fundering het pand niet meer kan dragen, kan dat op termijn veel schade veroorzaken. Eigenaren die niet weten of hun fundering houten palen heeft kunnen de snelle funderingscheck doen.  

Hoe werkt het?

Urbannerdam is per 1 december 2022 verdergegaan onder Woonteam van Steenvlinder
www.steenvlinder.nl/woonteam 
www.mijnfundering.nl

Afgeronde wijken

Wij hebben in een aantal wijken in opdracht van de gemeente eigenaren van woningen op houten palen over funderingsproblematiek geïnformeerd en met funderingsonderzoek begeleid. In onderstaande wijken zijn de onderzoeken afgerond. Eigenaren die een rapport hebben ontvangen weten hoe de fundering ervoor staat en of zij actie moeten ondernemen.

Afgerond

Bospolder

In Bospolder hebben wij eigenaren geïnformeerd over funderingsproblematiek. Eigenaren die de fundering willen laten onderzoeken hebben wij bij het opvragen van offertes, het selecteren van een onderzoeksbureau, de subsidieaanvraag en andere praktische zaken begeleid. Veel onderzoeken zijn al uitgevoerd. En er zijn onderzoeksblokken die de offertes binnen hebben en nog opdracht moeten geven. Het project is eind 2022 afgerond.

Afgerond

Middelland-Zuid

In Middelland-Zuid hebben wij met veel plezier eigenaren geïnformeerd over het traject van gesubsidieerd funderingsonderzoek. Eigenaren die de fundering willen laten onderzoeken hebben zelf, als onderzoeksblok, offertes aangevraagd. Wij hebben de eigenaren bij het opvragen van offertes, de subsidieaanvraag en andere praktische zaken begeleid. Veel onderzoeken zijn al uitgevoerd. Daarnaast zijn er onderzoeksblokken die nog bezig zijn. Het project is eind 2022 afgerond.

Afgerond

Oude Noorden-Noord

In het Oude Noorden Noord hebben wij voor elk onderzoeksblok een offerte opgevraagd. Eigenaren die hebben besloten om in te gaan op dit aanbod hebben een eigen bijdrage betaald en een onderzoeksrapport ontvangen. Wij hebben de onderzoeken begeleid en de subsidie aangevraagd. De laatste rapporten werden begin 2021 opgeleverd.

Afgerond

Provenierswijk-West

Wij hebben in de Provenierswijk West een collectief offertetraject georganiseerd: eigenaren konden zich inschrijven en onderzoeksbureau Wareco heeft de rapporten opgesteld. Woningcorporatie Havensteder was projectpartner en heeft meegedaan met het collectieve aanbod. Eind 2021 hebben wij samen met Wareco de uitkomsten van het onderzoek met de eigenaren besproken.

Afgerond

Provenierswijk-Oost

In de Provenierswijk Oost hebben wij iedereen geïnformeerd over funderingsproblematiek. Eigenaren die de fundering willen laten onderzoeken hebben wij bij het opvragen van offertes, het selecteren van een onderzoeksbureau, de subsidieaanvraag en andere praktische zaken begeleid. De meeste rapporten zijn voor afloop van het traject eind 2021 opgeleverd.

Hoe kan jij je fundering laten herstellen?

Heb je al funderingsonderzoek uitgevoerd en is de termijn van herstel 0-5 jaar? Dan kom je wellicht in aanmerking om gratis begeleiding te krijgen bij het herstel van jouw fundering. 

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring